Hemmelige vinterlandskap

EVENES  |  Mar 3rd - Mar 7th 2021 (0)
from/per person  1,129
  • Home
  • Hemmelige vinterlandskap

Schedule

Dato: 3.-7.mars
Sted: Evenes
Antall kunder: min 4 maks 10
Vanskelighetsgrad: Lett
Guider: Arild Heitmann, Stian Klo

Pris: kr 11990,- NOK (inkl eget soverom med tilhørende bad)
Depositum ved registrering: kr 1500,- (total beløpet må innbetales senest en uke før avreise)

Ankomst: Harstad/Narvik Evenes Lufthavn (EVE), 3.mars- ikke senere enn kl 11.00
Avsluttes: Harstad/Narvik Evenes Lufthavn (EVE), 7.mars - ikke tidligere enn kl 15.00

Hva er inkludert: Tre profesjonelle guider, all transport i to romslige 9-setere slik at vi overholder smittevernsreglene med avstand mellom kursdeltakerene, overnatting i enkeltrom på Sure Hotel Evenes, all undervisning (både i felt og klasserom) og foredrag.

Hva er ikke inkludert: Reise til/fra Harstad/Narvik Evenes Lufthavn (EVE), mat og drikke, reiseforsikring. Oppfordres på det sterkeste å ta med ekstra munnbind og håndsprit med tanke på smittevern.


Booking

Booking Form
First
Last

Description

Hemmelige vinterlandskap

Vi har gleden av å tilby vår aller mest unike vintertur, denne gangen eksklusivt for norske fotografer.

Dette er turen for deg som vil oppleve noe helt utenom det vanlige og som ønsker å å bli en bedre fotograf og samtidig komme hjem med bilder som ingen andre har. På denne turen tar vi deg med hjem til våre aller kjæreste lokasjoner. Hemmelige frosne fossefall, vinterkledde skoger, spisse fjell og stilleflytende elver som er helt ubeskrivelig vakre midtvinters.  Dette er vår mest spesielle tur og vi kan garantere opplevelser helt utenom det vanlige.

Vår base blir Sure Hotel ved Evenes Flyplass. Her har vi eget konferanserom hvor vi kommer til å holde presentasjoner om landskapsfoto, gjennomføre bildediskusjoner og etterbehandlingsøkter i Lightroom og Photoshop. Alle deltakerne får enkeltrom med frokost inkludert.

I løpet av disse fire intensive dagene ønsker vi å inspirere dere til å se naturen og landskapet på en ny måte og prøve å lære dere nye teknikker for å gi dere bredere kunnskap og flere verktøy for å skape magiske bilder. Vi tilbyr hver enkelt deltaker god oppfølging og veiledning underveis på hele turen. Vi er alltid tilgjengelige hvis du lurer på noe, og du blir ikke bare enda én person i mengden. Vårt mål med turen er å åpne øynene dine for nytenkning og utvikling av eget uttrykk. Vi legger vekt på at enten om du har lang erfaring eller er helt i startgropa, vil dette kurset øke din forståelse.

Gjennom veiledning i felt og foredrag som tar for seg tematikk som f.eks komposisjon, fargeharmoni, forståelse av lys, bevisstgjøring når det kommer til valg av utsnitt samt dypdykk i etterbehandling. Beherskelse og økt grad av kunnskap om disse temaene vil gi deg et solid fundament og startbrett for balansert og bevisst utvikling videre. I tillegg vil vi gjennomføre en økt der vi ønsker at alle bidrar i bildekritikk/diskusjoner ved å sende inn to bilder hver fra turen – så diskuterer vi uttrykket ditt i plenum i håp om å utvikle alles bildesyn. Erfaringsmessig er dette en svært lærerik prosess.

GUIDET AV ARILD HEITMANN & STIAN KLO 

FAQ

Hvordan kommer jeg meg dit ?

Direkte fly fra Oslo Gardermoen (OSL) til Harstad/Narvik Evenes Lufthavn (EVE) kan kjøpes hos både www.sas.no og www.norwegian.no

Hvilket fotografisk nivå forventes ?
Alle kursene og workshopene er åpne for både nybegynnere og profesjonelle, det eneste kriteriet vi stiller er at du har en lidenskap for foto og et ønske om utvikle “synet”. Oppfordres til å gjøre deg kjent med eget kamera og basic kunnskap om de aller enkleste funksjoner.

Hva skal jeg ta med ?
Været i dette området er mer stabilt enn de mer åpne kystområdene, men vær forberedt på all slags vær og lave temperaturer – ta med Gore-Tex klær og lett dunjakke, støvler og høye sko anbefales, rikelig med ull undertøy og hansker/luer. En komplett liste sendes ut ca en uke før avreise når vi vet litt mere om hvordan værmeldingen utarter seg. Hvis du glemmer noe vil vi uansett dra innom vår egen sportsbutikk hvor vi har det aller meste du vil ha behov for.

Kommer vi til å opplevelse snø ?
I februar er det vanligvis masse snø, og vi kan forvente et snødekt vinterlandskap.

Vil vi se og jakte på nordlyset ?
Nordlyset er noe vi har stort fokus på og kommer til å følge med på værmeldingen som en hauk under hele turen. Er det klarvær drar vi ut på jakt uansett – og hvis det er overskyet og dårlige odds, er vi i standby modus og klar til å rykke ut hvis vi ser at ting endrer seg.

Hva slags vær kan jeg forvente ?
Området har en blanding av innlands- og kystklima. Vi kan forvente en mer stabil værtype, med lave temperaturer og lite vind. Men dette er Nord-Norge, og været kan være ekstremt ustabilt og uforutsigbart.

Hvilken vanskelighetsgrad er denne turen på ?
Dette er en lett tur og tilgjengelig for alle. Ikke lagt opp til lange anstrengende turer. Vi kommer til å bruke truger ved et par anledninger for å komme oss til et par bortgjemte lokasjoner.

Hva slags kamerautstyr skal jeg ta med ?
Ta med eget kamera (helst et med god værtetting), og en lyssterk vidvinkel ala 14-24mm f/2.8, 16-35mm f/2.8 evt f/1.4 prime linser for nordlyset. Anbefaler også et solid stativ, ND/PL filter og 24-70mm, 70-200mm og evt en større telezoom hvis du har. Ta også med laptop med Adobe Photoshop og Adobe Lightroom installert.