Høst i Lofoten og Abisko

Lofoten, Norway  |  Sep 14th - Sep 20th 2020 (0)
from/per person  2,000
  • Home
  • Høst i Lofoten og Abisko

Schedule

Datoer: 14. - 20. september 2020

Sted: Lofoten og Abisko

Gruppestørrelse (min/max). : 3-6

Ledige plasser: 5/6

Vanskelighetsgrad: lett

Pris: 20000 NOK

Ankomst: Evenes, 14.september  - ikke senere enn kl 11

Avreise: Evenes, 20.september - når som helst

Overnatting: 4 netter på Statles Rorbuer - 2 netter på Evenes Hotell

Inkludert: 2 guider, all guiding og undervisning, redigeringsleksjoner, transport og overnatting i dobbeltrom.

Ikke inkludert: All reise før ankomst Evenes. Reiseforsikring. Alle måltider og andre personlige ønsker.


Booking

Booking Form
First
Last

Description

Høst i Lofoten og Abisko

Vi ønsker deg velkommen til et 6 dagers fotoeventyr i magiske Lofoten og Abisko. Høydepunktene står i kø; høstlandskap omgitt av majestetiske sylskarpe fjell, fantastiske fjordlanskap, ellevilt nordlys og høstlandskap i Abisko nasjonalpark i Sverige. Denne turen er for ei lita gruppe på 6 personer. Med både Arild og Stian som svært erfarne ledere blir dette et eventyr som vil appellere til både nybegynnere og erfarne fotografer.

Lofoten bør være kjent for de fleste. Med en natur som kan ta pusten av enhver. Høye fjell, dype fjorder og sjarmerende fiskevær. Her kan man fotografere i ukesvis uten å gå tom for motiv. I september får vi høstfarger på vegetasjonen og i tillegg satser vi på at nordlyset viser seg og at vi kan ta bilder av nordlyset dansende over fjellene med en foss eller et lite tjern i forgrunnen. Vi kommer til å utforske de aller beste plassene fra Å i sør til Svolvær i nord. Arild og Stian har guidet utallige turer i Lofoten gjennom mange år og kjenner området som sine egne bukselommer.

Siste del av turen drar vi til Abisko i Nord-Sverige. Et paradis for høstmotiver. Abiskoelven renner gjennom et juv med fantastiske steinformasjoner som gir uendelige muligheter for kreativ jobbing med komposisjoner. Fjellbjørkeskogen er ildrød og gul og er helt fantastisk i midten av september!

Været i september er som ellers, lunefullt og umulig å spå. Vi vil sende ut forslag til hva dere trenger å ta med dere.

Arild og Stian vil iløpet av turen gi flere foredrag og presentasjoner om hvordan de “tenker foto” og hva som ligger bak deres filosofi. Det vil også bli gitt detaljerte leksjoner i etterbehandling av bilder.

Instruktører er Arild Heitmann & Stian Klo

 

Ofte stilte spørsmål

Hvordan kommer jeg meg dit?

Du flyr eller kjører til Evenes flyplass. Det går direktefly fra en rekke norske flyplasser, eventuelt flyr du via Oslo.

Hva slags forkunnskaper er nødvendig?

Ingen! Enten du er helt fersk nybegynner eller erfaren proff, denne turen passer for deg! Det eneste vi “krever” er at du er villig til å være ute, sugen på læring og er full av godt humør!

Hva skal jeg ta med meg?

Siden vi befinner oss langt nord og været kan være lunefullt, ber vi deg om å være forberedt på all slags vær og forhold. Tenk vann- og vindtett bekledning. Vi vil være behjelpelig med tips og råd om dette.

Kommer vi til å se nordlyset?

Mest sannsynlig ja! September er kanskje den aller beste måneden for å se og fotografere nordlyset, så sjansene er absolutt på vår side! Men som med alt annet i naturen så kan vi ikke garantere noe som helst. Men sjansene er absolutt bra.

Hva slags vær kan jeg forvente?

Alt mulig.

Men september er normalt sett en fin måned med ganske gode temperaturer. De siste årene har september vært svært fin med masse bra “fotovær”.

Hva slags kamerautstyr bør jeg ta med?

I det aller minste ber vi deg ta med eget kamera, objektiv, stativ og en laptop. En detaljert liste vil bli sendt ut i god tid før turen starter. Hvis du har spørsmål er det bare å spørre oss.

Hvordan ser planen ut for turen?

Vi opererer aldri med en fastsatt plan. Vi jobber alltid ut ifra lokale vær og lysforhold. Lofoten og områdene mot Abisko er full av fantastiske lokasjoner og vi kan garantere at vi kommer til å fotografere de aller beste plassene under de aller beste forholdene. Men vi aner ikke når vi vil være på et gitt sted. Det kommer alt an på vær og lys.

Vi satser på å være ute store deler av døgnet for å maksimere utbyttet. Vær forberedt må lange dager ute i det fri!