Oktoberlys i Lofoten

Lofoten, Northern Norway  |  Oct 22nd - Oct 25th 2020 (0)
from/per person  929
  • Home
  • Oktoberlys i Lofoten

Schedule

Dato: Oktober 22-25 2020
Sted: Lofoten, Norway
Antall kunder: 7/9 (Minium 4)
Vanskelighetsgrad: Lett
Guider: Arild Heitmann, Stian Klo og Kjetil Schjølberg

Pris: kr 9990,- NOK (inkl eget soverom med tilhørende bad)
Depositum ved registrering: kr 1500,- (total beløpet må innbetales senest en uke før avreise)

Ankomst: Harstad/Narvik Evenes Lufthavn (EVE), Oktober 22 2020 - ikke senere enn kl 11.00
Avsluttes: Harstad/Narvik Evenes Lufthavn (EVE), Oktober 25 2020 - ikke tidligere enn kl 18.00

Hva er inkludert: Tre profesjonelle guider, all transport i to romslige 9-setere slik at vi overholder smittevernsreglene med avstand mellom kursdeltakerene, overnatting i tradisjonell Lofoten rorbu på Statles Rorbusenter ved Leknes (alle får egne soverom med private bad), all undervisning (både i felt og klasserom) og foredrag.

Hva er ikke inkludert: Reise til/fra Harstad/Narvik Evenes Lufthavn (EVE), mat og drikke, reiseforsikring. Oppfordres på det sterkeste å ta med ekstra munnbind og håndsprit med tanke på smittevern.


Booking

Booking Form
First
Last

Description

Oktoberlys i Lofoten

Vi har gleden av å kunne tilby vårt første samarbeid med Stjørdal Foto og naturfotograf og eier Kjetil Schjølberg. Denne turen er kun tilgjengelig for norske kunder og er første ledd i en lokal satsing innenfor fototurer og workshops.

Lyset i Lofoten i Oktober kan være magisk, med vinterkledde fjelltopper og frost på bakken gir det utallige muligheter for flotte landskapsbilder. Vi har nesten 10 år med erfaring og kunnskap om øygruppen ute i havgapet, så dere kan være 100% trygge på at vi gjør vårt ytterste for å maksimere sjangsene for foto både på dagtid og på natten, da forhåpentligvis nordlyset danser på himmelen i all sin prakt.

Statles Rorbusenter i Mortsund, ca 20 minutter fra Leknes er vår base. Tradisjonelle men moderne rorbuer med alt av fasiliteter man trenger, og i tråd med FHI sine smittevernsregler får samtlige egne soverom med privat bad/dusj. Fra dette anlegget har vi tilgang til alle de beste lokasjonene Lofoten har å by på innen en times kjøretur. I all vår tid har vi alltid operert med fleksible dagsplaner da vi aldri vet hvordan værgudene oppfører seg, men vi skal naturligvis besøke Å, Reine, Sakrisøy, Hamnøy, Fredvang, Flakstad, Nusfjord, Vareid, Henningsvær og de berømte strendene Unstad, Skagsanden, Uttakleiv og Haukland. På denne årstiden er det omtrent 8 timer med dagslys, og de timene har vi tenkt å maksimere med opplevelser. Etter middag holder vi kurs i etterbehandling og foredrag – i tillegg til vår kunnskap om landskapsfoto kommer Kjetil Schjølberg til å presentere noen tanker bak hans eminemte wildlife bilder.

I løpet av disse fire intensive dagene ønsker vi å inspirere dere til å se naturen og landskapet på en ny måte og prøve å lære dere nye teknikker for å gi dere bredere kunnskap og flere verktøy for å skape magiske bilder. Vi tilbyr hver enkelt deltaker god oppfølging og veiledning underveis på hele turen. Vi er alltid tilgjengelige hvis du lurer på noe, og du blir ikke bare enda én person i mengden. Vårt mål med turen er å åpne øynene dine for nytenkning og utvikling av eget uttrykk. Vi legger vekt på at enten om du har lang erfaring eller er helt i startgropa, vil dette kurset øke din forståelse.

Gjennom veiledning i felt og foredrag som tar for seg tematikk som f.eks komposisjon, fargeharmoni, forståelse av lys, bevisstgjøring når det kommer til valg av utsnitt samt dypdykk i etterbehandling. Beherskelse og økt grad av kunnskap om disse temaene vil gi deg et solid fundament og startbrett for balansert og bevisst utvikling videre. I tillegg vil vi gjennomføre en økt der vi ønsker at alle bidrar i bildekritikk/diskusjoner ved å sende inn to bilder hver fra turen – så diskuterer vi uttrykket ditt i plenum i håp om å utvikle alles bildesyn. Erfaringsmessig er dette en svært lærerik prosess.

GUIDET AV ARILD HEITMANN, STIAN KLO & KJETIL SCHJØLBERG

FAQ

Hvordan kommer jeg meg dit ?

Direkte fly fra Oslo Gardermoen (OSL) til Harstad/Narvik Evenes Lufthavn (EVE) kan kjøpes hos både www.sas.no og www.norwegian.no

Hvilket fotografisk nivå forventes ?
Alle kursene og workshopene er åpne for både nybegynnere og profesjonelle, det eneste kriteriet vi stiller er at du har en lidenskap for foto og et ønske om utvikle “synet”. Oppfordres til å gjøre deg kjent med eget kamera og basic kunnskap om de aller enkleste funksjoner.

Hva skal jeg ta med ?
Lofoten vil alltid være Lofoten, værhardt og ofte brutalt – men det er det som er sjarmen med plassen. Vær forberedt på all slags vær og lave temperaturer – ta med Gore-Tex klær og lett dunjakke, støvler og høye sko anbefales, rikelig med ull undertøy og hansker/luer. En komplett liste sendes ut ca en uke før avreise når vi vet litt mere om hvordan værmeldingen utarter seg. Hvis du glemmer noe kan vi stoppe på vår egen sportsbutikk rett ved Harstad/Narvik Evenes Lufthavn (EVE).

Kommer vi til å opplevelse snø ?
Tradisjonelt sett vil fjelltoppene være hvite i denne perioden av året, og frosten tar godt for seg på natten. I 2019 var det rekordmye snø tidlig, så vi håper på en lignende situasjon i 2020.

Vil vi se og jakte på nordlyset ?
Nordlyset er noe vi har stort fokus på og kommer til å følge med på værmeldingen som en hauk under hele turen. Er det klarvær drar vi ut på jakt uansett – og hvis det er overskyet og dårlige odds, er vi i standby modus og klar til å rykke ut hvis vi ser at ting endrer seg.

Hva slags vær kan jeg forvente ?
Som nevnt ovenfor er Lofoten en gruppe plassert langt ute i havgapet. Det er ofte røft vær og veldig lokalt – noe som betyr at det kan være regn på en side av tunnelen og sol på den andre siden. Vi kjenner til alle disse forskjellige sonene og vil guide dere etter beste evne basert på bred erfaring og intuisjon. Det handler ofte om å bare stå i det og vente ut evt uvær, det mest spektakulære lyset og dramatikken oppstår som regel før eller etter kraftige byger eller vind.

Hvilken vanskelighetsgrad er denne turen på ?
Dette er en lett tur og tilgjengelig for alle. Ikke lagt opp til lange anstrengende turer.

Hva slags kamerautstyr skal jeg ta med ?
Ta med eget kamera (helst et med god værtetting), og en lyssterk vidvinkel ala 14-24mm f/2.8, 16-35mm f/2.8 evt f/1.4 prime linser for nordlyset. Anbefaler også et solid stativ, ND/PL filter og 24-70mm, 70-200mm og evt en større telezoom hvis du har. Ta også med laptop med Adobe Photoshop og Adobe Lightroom installert.